Gebruik

Deze snijplank kan temperaturen verdragen tot wel 176 graden Celsius en is vaatwasmachine bestendig! De ideale ondergrond voor hakken, snijden, fileren en zelfs hete pannen.

We adviseren om de planken in een standaard of op de zijkant te bewaren en niet plat. Als de plank plat wordt bewaard, kan vocht onder de plank er al voor zorgen dat de plank kromtrekt.

De plank kan niet in de magnetron of oven worden gebruikt!

De oppervlakten van de Finest planken zijn vlekbestendig, maar zoals bij vele materialen het geval is, bestaat de mogelijkheid op vlekken als het oppervlakte in contact komt met producten of voedingsmiddelen die een hoog alkalisch gehalte hebben. Een aantal voorbeelden zijn lever, papaja’s, rode bieten.

Het materiaal van de Finest snij- en serveerplanken is zacht genoeg om messen hun scherpte te laten behouden. Dit betekent wel dat gebruikerssporen kunnen ontstaan bij gebruik van een scherp mes. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen, raden we aan om niet te schrapen of schuin te snijden. Zodra je dit wel doet, kunnen kleine stukjes van het materiaal loskomen. Mocht dit het geval zijn, geen paniek; het vormt geen schade voor jouw gezondheid. Het is en blijft papier! 😉 Lees hier meer over onder de vraag ‘Is het materiaal van de Finest planken veilig?’.

Het materiaal waar onze Finest planken van zijn gemaakt, is NSF gekeurd. Voor elke branche waar gewerkt wordt met levensmiddelen zijn er strenge regels en wetgeving met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne. Een NSF keurmerk is een wereldwijd gebruikt keurmerk die de veiligheid van het product wat gebruikt wordt in de voedselverwerkende sector waarborgt.

Geschiedenis

De NSF certificering is ontstaan in 1944 op de universiteit van Michigan als onderdeel van de School of Public Health en is daarna van een kleine stichting naar een wereldwijd erkent keurmerk voor allerlei producten die gebruikt worden in de voedingsmiddelen industrie.

Ja, alle Finest planken zijn BPA vrij.

Onderhoud

Dit gaat eenvoudig met warm tot heet water en een mild reinigingsmiddel of nog gemakkelijker, in de vaatwasser! Laat de plank echter niet te lang in de vaatwasser staan als de machine klaar is, door de hoge temperatuur en luchtvochtigheid bestaat de kans dat de plank iets krom trekt. Dus machine klaar, planken er uit!

Toch een keer vergeten de planken uit de vaatwasser te halen? Geen nood! Plaats de planken nogmaals in de vaatwasser en verwijder deze dan wel direct na het reinigen en de plank is weer recht!

Na langdurig gebruik kunnen snijsporen en verkleuringen ontstaan, deze zijn niet schadelijk voor de gezondheid en hebben geen invloed op de werking van de snijplank. Insmeren met een druppel olie brengt de originele kleur weer terug.

Betaling

Je kunt betalen met iDeal en Klarna.

Helaas is het niet mogelijk om op rekening te bestellen bij ATMK. Betaal je liever achteraf, kies dan voor Klarna als betaalmethode of neem contact op met info@atmk.nl voor de mogelijkheden.

Verzenden & retourneren

Onze standaard planken nemen we met liefde terug, mits ongebruikt. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Deze kunnen worden teruggestuurd naar:

Kleijweg 24
2635 BR Den Hoorn
Zuid-Holland

Let op: gepersonaliseerde producten kunnen niet worden geretourneerd.

Onze standaard planken nemen we met liefde terug, mits ongebruikt. Helaas kunnen gepersonaliseerde producten niet worden geretourneerd.

Standaard verzending binnen Nederland is €3,95. Boven de €50,00 is verzending gratis.

Mocht je nog verdere vragen hebben over onze Finest snij- en serveerplanken, we beantwoorden ze graag! Neem contact op via de contactpagina en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Wil je ook een duurzame en ambachtelijke Finest snij- en serveerplank? Neem een kijkje in de shop!

SHOP